Modny, odżywczy, oczyszczający... Rytuał z aktywnym węglem!

October 31, 2017

Węgiel aktywny, zwany także leczniczym to w pełni  naturalna, bezpieczna do stosowania zewnętrznego jak i wewnętrznego substancja. Dzięki swojej porowatej strukturze, posiada niezwykłą właściwość wiązania i adsorpcji. Oznacza to, że przyciąga on wszelkie zanieczyszczenia, toksyny i bakterie nawet z głębszych warstw skóry. Działa dzięki temu oczyszczająco i przeciwzapalnie, złuszcza martwy naskórek i normalizuje wydzielanie sebum.
Pomimo swojego silnego działania nadaje się także do stosowania przez osoby o wrażliwej i delikatnej skórze.

 

Aktywny węgiel może być wykorzystany jako środek:
- oczyszczający
- w przypadku infekcji ogranicza rozwój bakterii i wchłania wydzielanie toksyn przez co przyczynia się do szybszego gojenia ran
- usuwający przykre zapachy
- działa jak dezodorant w różnego rodzaju schorzeniach objawiających się nieprzyjemnym zapachem.

 

Podczas kontaktu ze skórą, cząsteczki węgla są w stanie przyciągać zanieczyszczenia nie tylko z powierzchni, ale nawet z głębszych warstw skóry. Otwierają pory i oczyszczają je, usuwając zanieczyszczenie i martwe komórki naskórka.

 

Znaczenie węgla aktywnego podnosi fakt, że jest to substancja nietoksyczna:
- odtyka pory
- usuwa tłuszcz, zanieczyszczenia i martwe komórki naskórka
- węgiel aktywny działa bakteriobójczo
- odświeża, rozjaśnia i koi skórę
- olejki oraz masło Shea  zawarte w produktach dobrze nawilżają skórę.

 

 

 

 

Please reload

Wyróżnione posty

Podziękowania za poświęcony nam czas na targach Beauty Forum w Warszawie :)

1/6
Please reload

Ostatnie posty
Please reload

  • Facebook - Grey Circle

© 2016 by Secret Soap | Proudly created with forspa24.com